Jak docílit až 5-ti násobku nášlehu smetany?

Šlehačkové bombičky vypadají na první pohled stejně jako bombičky sifonové, liší se pouze matkou, která je v tomto případě "stříbrná". Bombičky na výrobu šlehačky jsou plněny N2O (oxid dusný), tak zvaným rajským plynem, který má nevýraznou, ale příjemnou chuť a vůni. Smetana v kontaktu s N2O tak získává jemnou nasládlou chuť a několikrát znásobí její objem.

Jediná podmínka, aby N2O vyrobil šlehačku je, aby smetana byla dobře vychlazená a měla minimálně 31% tuku.

Jaké jsou výhody jednorázových šlehačkových bombiček a proč je kupovat?

Oproti výměnným, opakovaně plnitelným bombičkám, jednorázové bombičky s obsahem 7,5 g N2O jsou vhodné pro přípravu 0,5 l šlehačky. U výměnných bombiček to je jen 0,25 l, což je polovina!

Na jednu bombičku vyrobíte větší množství lahodné a nadýchané šlehačky, déle jí tedy můžete servírovat, což oceníte v náročnějších gastro provozech. O polovinu se sníží četnost a nutnost výměny bombičky za další a čas na manipulaci. Odpadá i čas a finanční výdaje související s výměnou bombiček a doručováním (za výměnu a naplnění bombiček se účtuje přibližně 12-18,Kč a pořizovací cena je přes 40 Kč).

Provoz i nákup jednorázových šlehačkových bombiček je ekonomičtější, výhodnější a levnější než vyměnitelné bombičky.

Jaká je kvalita takto připravené šlehačky?

Hustotou, chutí a vzhledem může takto vyrobené šlehačce konkurovat snad pouze šlehačka ručně našlehaná, jejíž příprava je však neskonale složitější.

Několikanásobně převyšuje kvalitu, konsistenci a chuť sprejových "šlehaček".

Kdo jednou vyzkoušel rozdíl, těžko by se ke sprejové šlehačce vracel. Vlastní příprava umožňuje, na rozdíl od sprejů, připravit si šlehačku podle chuti - neslazenou, slazenou, vídeňskou (přidáním pravého kakaa), ovocnou (přidáním a důkladným rozmícháním instantního prášku) apod. Fantazii se meze nekladou!

Láhev na šlehačku

Stejně jako u sifonu i u šlehačky platí, že její kvalitě prospěje odstátí v lednici. Navíc v lahvi vyrobená šlehačka je uzavřená v ochranné atmosféře oxidu dusného a není třeba ji okamžitě spotřebovat. V lednici vydrží až několik dní, aniž by došlo k jakékoliv újmě na kvalitě či chuti.
Pro jednorázové šlehačkové bombičky je vhodné tedy použít i větší láhve na přípravu šlehačky. Nezapoměňte se podívati na kvalitní, profesionální láhve pro přípravu šlehačky, které jsou z nerezové oceli o objemu 0,5l a 1l litr.

Kolik je v bombičce plynu?

V bombičce je průměrně 8 gramu plynu v kapalném skupenství. Interní norma udává toleranci v rozmezí 6 - 8,5 g plynu. Pro kvalitní prosycení vody či našlehání smetany dostačuje 5,5 g plynu.Při případném vážení je třeba vzít v potaz, že těla bombiček mají díky technologii výroby odlišné hmotnosti.

Jednorázové náplně na šlehačku jsou bezzávitové, jsou vyrobeny ze 100% recyklovatelné vysoce kvalitní oceli.

 

Bombičkami vyrobená šlehačka vydrží a uchová si vlastnosti čerstvé ušlehané chuti domácí šlehačky v lednici i několik dní.