Sous Vide

Sous-Vide je kuchařská metoda, při níž se potraviny připravují ve vzduchotěsném umělohmotném obalu ve vodní lázni s kontrolovanou teplotou. Takto vakuované se potraviny (maso, ryby, zelenina nebo ovoce) pošírují po různě dlouhou dobu. Většinou jde o několik hodin – někdy až 72 – při přesně vypočítané teplotě, která je nižší než bod varu. Nejčastěji při teplotě v rozmezí 55 – 60 °C.

Záměrem je zachovat přirozenou chuť, šťávu a texturu kvalitní potraviny při stejnoměrném ohřívání v přesně teplotně kontrolované vodní lázni.

Hlavní výhody Sous Vide:

  • široké možnosti využití – je vhodný pro přípravu masa, ryb i zeleniny
  • uchování původních vlastností potravin – nemění se vzhled, barva, vůně ani obsah živin
  • úspora na surovinách - maso má minimální váhový úbytek

Na tomto principu pracují také trouby a cirkulátory Sous vide z naší nabídky.

Nejprodávanější

Sous vide systém GN 1/1, HENDI, 20L, 230V/600W, 540x335x(H)310mm
Sous vide systém GN 1/1, HENDI, 20L, 230V/600W, 540x335x(H)310mm
Skladem v distribučním centru
HN-225448-NH
 
12 836 Kč
(10 608 Kč bez DPH)
Sous vide zařízení pro vaření ve vodní lázni a sáčku 1401
Sous vide zařízení pro vaření ve vodní lázni a sáčku 1401
Skladem v distribučním centru
EM-1401-ME 2017
 
8 446 Kč
(6 980 Kč bez DPH)
Stránka 1 z 1 - 2 položek celkem

Cena

844612836
1844612836
Sous vide zařízení pro vaření ve vodní lázni a sáčku 1401
6 980 Kč bez DPH
8 446 Kč
EM-1401-ME 2017
Sous vide systém GN 1/1, HENDI, 20L, 230V/600W, 540x335x(H)310mm
10 608 Kč bez DPH
12 836 Kč
HN-225448-NH