Objednávky ze dnů od 2.5 do 5.5. budou z technických důvodu zpracovány se zpožděním. Děkujeme za pochopení

Vakuovačky: Jak vybrat tu správnou?

Vakuovačky neboli vakuové baličky (svářečka fólií) odsají přebytečný vzduch ze sáčků, a tím prodlužují trvanlivost a čerstvost potravin.

Díky vakuování si potraviny zachovají více živin, chuti i vůně až 5-krát více, než prosté zabalení a uložení, jak je běžné. Také doba udržení a prodloužení čerstvosti je až 10-krát delší. Potravina, nejen zelenina, ovoce, maso a mastné výrobky, tedy zůstává použitelná a čerstvá mnohem déle, je tak v profesionálních i jiných gastro provozech kdykoliv v čerstvém stavu k použití

Nejohroženější jsou technologicky nebo teplotně nezpracované potraviny jako jsou čerstvá zelenina, ovoce, maso jsou velmi ohroženy bakteriemi, kvasinkami či plísněmi. Díky uložení potravin do vakua, pomocí vakuovačky, tomu zabráníte. Potraviny neztrácejí nutriční hodnoty, chuť, vůni a jiné důležité vlastnosti.

Vakuovačky tedy pomáhají konzervovat potraviny a prodloužit jejich užitkovou čerstvost. Stačí jen vložit potravinu do sáčku nebo fólie a vakuovačka ho zabalí do vzduchotěsného obalu. Kromě uzavření sáčku z něj vakuovačka také odsaje vzduch, který by způsoboval zkažení potravin.

Sáčky do vakuovačky - zachovají čerstvost ovoce, zeleniny, masa,..

 

Chcete pomoci vybrat vhodnou vakuovačku?

Máme několik typů vakuovaček od těch pro domácnosti, či začínající podniky, až po velkovýrobu. Pomůžeme Vám s výběrem té nejvhodnější.

 

1. Kolik produktů budete denně vakuovat?

Je velmi důležité zvážit velikost produkce, a jak často budete tedy vakuovat. Odhadněte svoje potřeby ohledně vakuování, abyste mohli vybrat vakuovačku s prvky, které potřebujete. Pokud ji budete používat jen občas, můžete si koupit ruční, neboli domácí vakuovačku. Pokud vakuovačku plánujete používat pravidelně, zvolte si automatickou, profesionální vakuovačku.

2. Budete vakuovat suché nebo vlhké potraviny?

Pokud vakuujete šťavnaté potraviny nebo obecně věci, kde je vysoká vlhkost, měli by jste volit komorovou vakuovací baličku. Pokud si říkáte, že je pro vás příliš velká, vyberte si ze strojů se stolním provedením.

3. Jak velký produkt budete vakuovat?

Nezanedbatelným aspektem, který je potřeba při výběru vakuovačky zvážit, je velikost produktu, který budete vakuovat. U každé vakuovací baličky máte uvedenou velikost vakuovací komory. Ta by měla být vždy o několik centimetrů větší než produkt, který se chystáte vakuovat.

4. Do jakých sáčků budu vakuovat?

Podle toho, pro jaký vakuovací stroj se rozhodnete, je potřeba vybrat také vakuovací sáčky. Pokud bude vaše produkce narůstat, je potřeba již nyní přemýšlet nad tím, že vroubkovaný- strukturovaný vakuovací sáček vhodný pro externí vakuovou baličku, je dražší, a při velké produkci se tak cena projeví. Proto doporučujeme již nyní investovat a koupit přímo stroj komorový, a tím pádem používat levnější sáčky - hladké.

 

Hlavní rozdíly mezi externí a komorovou vakuovačkou

EXTERNÍ vakuová balička – vakuovačka, někdy taky uváděná jako domácí. Lištové vakuové baličky jsou malé, takže je můžete skladovat v kuchyňské skříňce, jsou lehké, takže je budete moct snadno přenášet. Domácí lištové vakuovačky Vám umožní kupovat si kompatibilní sáčky v malém množství, proto nebudete muset vydávat najednou spoustu peněz za velké množství sáčků.
KOMOROVÁ vakuová balička – vakuovačka. Konstrukce a použité materiály zaručují vysoký hygienický standard a dlouhodobou životnost. Vhodné jsou pro umístění na pracovním stole jsou velikosti stolních zařízeních, které mají své stabilní místo, oblíbené jsou v komerčních zařízeních a profesionálních gastro provozech. Ověřte si, jestli na ně máte místo. Komerční vakuovačku kupujte podle množství počtu balení, které s ní budete potřebovat balit. Některé komorové vakuovačky zabalí i stovky sáčků z den. Pokud plánujete balit potraviny určené na prodej, budete potřebovat právě komorovou komerční vakuovačku.
Každá vakuová svářečka fólií – VAKUOVAČKA na potraviny má své specifika a přednosti.

Teď už stačí jen zvážit pro a proti, a vybrat si vhodný typ. Ať už si vyberete komorovou, nebo externí vakuovou baličku, pro uchování potravin, dále si můžete vybrat z několika typů podle vámi preferovaných parametrů a užitkových vlastností.

Vakuovačka - balička potravin

Výhody:

  • Až 10 x delší doba uchování potravin
  • Naprosté zachování chutí
  • Konec s plýtváním